Problema coaliției de guvernare, extrem de evidentă la moțiunea lui Voiculescu. Simonis: Ar fi trecut dacă ar fi fost votată luni!
Autor: Neagoe Narcis-Florentin pe 15 feb, 20:52 | Parlament

Simonis a spus că Voiculescu nu ar fi supraviețuit unui vot luni

Liderul din Camera Deputaților al grupului parlamentar PSD, Alfred Simonis, a spus că moțiunea împotriva lui Vlad Voiculescu ar fi trecut dacă ar fi fost votată luni, 15 februarie, nu miercuri, 17 februarie. De fapt, aceasta este și problema coaliției de guvernare: dacă lipsesc câțiva, pierd la vot.

Conform Agerpres, Simonis susține că PNL și o parte din USR l-au abandonat pe Vlad Voiculescu pentru că, pe finalul ședinței, mai rămăseseră în sală 50-60 de parlamentari ai coaliției de guvernare. Acesta a menționat că președintele ședinței, Cristina Prună (USR), a făcut „un abuz regulamentar”, refuzând să supună la vot propunerea PSD de a vota moțiunea luni, nu miercuri.

„Am asistat astăzi la o înșiruire de acuzații, un comportament delirant, aș spune, al ministrului Sănătății. Nu am văzut nicio grimasă, nicio lacrimă, nicio vorbă despre tragedia de la «Balș» sau despre cazul românului decedat astăzi în Belgia. Nu am văzut niciun plan concret, coerent, niște măsuri”, a mai spus liderul deputaților PSD.

Voiculescu ar fi pierdut la o diferență colosală dacă moțiunea s-ar fi votat luni

 

„Este evident pentru mine că domnul Vlad Voiculescu are susținere de oriunde numai din partidele de coaliție nu, pentru că ați văzut, la finalul dezbaterilor, câți parlamentari ai USR, PNL și UDMR mai erau în sală, atunci când ar fi trebuit să aibă loc votul pentru moțiunea simplă împotriva dânsului. Dacă am fi avut astăzi vot, Vlad Voiculescu ar fi pierdut cu siguranță la o diferență colosală această moțiune”, a continuat Simonis.

„Va trebui să găsim o modalitate prin care să împiedicăm astfel de abuzuri, pentru că, bazându-ne pe buna-credință și pe respectarea regulamentelor, nu avem sorți de izbândă și va trebui să identificăm o modalitate prin care cei de la USR, PLUS și PNL să nu mai încalce Regulamentul”, a încheiat acesta.

Parlament Vezi toate articolele
Crossuri parteneri