Probleme greutate copii. Cori Grămescu, sfaturi pentru părinți: "Am suferit. E dureros să auzi că ești gras"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay
Nutriționistul și life coach-ul Cori Grămescu le-a oferit câteva sfaturi părinților, după ce, în copilărie, aceasta s-a lovit de mici răutăți din cauza kilogramelor în plus pe care le avea.

"E dureros să auzi că ești gras"

"Eu sunt unul dintre copiii de care s-a făcut mișto din cauza greutății. Și am suferit din cauza asta, mai ales în adolescență. Ca mine au fost, și sunt, milioane de alți copii care se confruntă zi de zi cu stigmatizarea. Ea vine din partea părinților, profesorilor și prietenilor. E dureros să auzi că ești gras, că ar trebui să mănânci mai puțin, că, pe scurt, ești vai de capul tău! De aici încep și problemele: încredere în sine scăzută, izolare și, câteodată, chiar și boli de alimentație precum bulimia sau anorexia.

Nu uitați că, de obicei, copiii imită comportamentele pe care le văd acasă așa că degeaba îi zici, ca părinte, copilului tău să dea burta jos că râd alții de el când tu nu faci niciun pic de mișcare și mănânci anapoda. Dacă în privința mediului social în care copilul își petrece timpul nu e prea mare lucru de făcut, susținerea de acasă e cea mai importantă și obișnuințele deprinse acolo sunt ca o pecete pe viață pentru copil. Așa că depinde de conștiința părinților să fie primii suporteri ai copiilor lor și să le îndrume pașii spre o viață sănătoasă și lipsită de anxietăți vizavi de imaginea fizică,a scris Cori Grămescu pe Facebook.

"Degeaba pui pe seama școlii și-a societății felul prost în care mănâncă un copil"

"Fă mișcare împreună cu copilul tău. Pur și simplu ieși cu el afară, la joacă, aleargă, mișcă-te cu el. Nu e nicio altă modalitate de a-i imprima copilului bucuria de a fi în aer liber și de-a face diverse activități decât exemplul personal. Când copilul crește alături de părinți care-și petrec timpul liber în natură fie că se plimbă, merg pe bicicletă sau fac drumeții, n-are cum să nu preia pasiunea pentru mișcare și, la rândul lui, ca adult, să replice comportamentul.

Mănâncă sănătos alături de copilul tău. Degeaba pui pe seama școlii și-a societății felul prost în care mănâncă un copil. Da, e adevărat, avem în comerț tot soiul de alimente nasoale, dar alea bune sunt tot acolo, în egală măsură", a mai scris Cori Grămescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel