Probleme în Dâmboviţa cu depozitarea gunoiului menajer
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Probleme la nivelul depozitării gunoiului menajer colectat din sudul județului. 

ADI Salubritate a notificat primăriile din sudul județului despre posibile probleme în activitatea de colectare, după ce Garda de Mediu a sistat, temporar, activitatea celulei 2 a gropii de la Titu, unde operatorul Eurogas Prescom nu are autorizație integrată de mediu. Obținerea acestei este imposibilă până la finalizarea unui litigiu privitor la terenul pe care aceasta a fost ridicată. Pentru prima celulă, care este și autorizată, operatorul a notificat autoritățile de mediu cu privire la atingerea capacității și, deși nu s-a finalizat procedura de închidere a celulei, nu se mai depozitează gunoi acolo. Astfel, Eurogas Prescom suspendă activitatea din groapa Titu.

În această situație, gunoiul colectat va fi redirecționat către groapa de la Aninoasa. Acest lucru înseamnă perturbarea activității de colectare, având în vedere distanțele mai lungi de parcurs, dar și timpul de așteptare pentru descărcare în groapa Aninoasa. Conform adresei ADI Salubritate, programul de colectare nu suferă modificări în privința zilelor de colectare (la acest moment).

Între timp, Primăria Titu anunță pe pagina de facebook că în noaptea de 13 iunie, cu câteva ore înainte de sistarea activității, a fost depistat un nou transport, un autocamion TIR plin cu gunoaie menajere provenind din alt județ care urma să descarce la Titu, informează Gazeta Dâmboviţei.

Decizie radicală a autorităţilor cu privire la gropile de gunoi din Dâmboviţa

În cadrul unei conferințe de presă, președintele CJD a declarat că a propus Adunării Generale ADI Deșeuri rezilierea contractului cu operatorul depozitelor de gunoi. Contractul privind delegarea prin concesiune a gestiunii serviciilor de depozitare, tratare și valorificare a deșeurilor municipale nepericuloase din județ a fost încheiat în anul 2010 pentru 15 ani.  Acesta, însă, ar putea fi încheiat înainte de termen, după ce operatorului I se impută o serie lungă de clauze contractuale nerespectate, dar și de încălcări ale contractului. Detalii aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel