Probleme în vămile de la intrarea în Grecia. Haris Theoharis: Se vor rezolva
Autor: Doinița Manic pe 06 iul, 12:28 | Travel

Probleme în vămile de la intrarea în Grecia. Haris Theoharis: Se vor rezolva / Foto: Pixabay

Ministrul elen al Turismului, Haris Theoharis, a afirmat că probleme din vămile de la intrarea în Grecia se vor rezolva.

Ministrul elen al Turismului, Haris Theoharis, a afirmat că este încrezător că timpii de aşteptare în punctele de frontieră dintre Bulgaria şi Grecia vor scădea odată cu deschiderea tuturor vămilor de la 1 iulie, transmite Agerpres. "Am mărit numărul de benzi de intrare în Grecia prin Promahonas, pentru că acest punct vamal va fi întotdeauna una dintre cele mai mari porţi de intrare în Grecia. Aveam până acum două benzi de intrare şi una de ieşire. Una peste alta, credem că majoritatea problemelor se vor rezolva. Desigur, dacă vor mai fi probleme vom fi acolo pentru a încerca să le rezolvăm", a declarat ministrul grec în cadrul unui infotrip organizat de Organizaţia Naţională de Turism a Greciei şi agenţia Paralela 45.

Schimbări făcute de la 1 iulie

El consideră că odată cu redeschiderea tuturor punctelor de frontieră de la graniţa dintre Bulgaria şi Grecia, traficul va fi împărţit şi nu se vor mai forma cozi, aşa cum s-a întâmplat până acum."Am făcut multe schimbări acum de la începutul lunii iulie, de la 1 iulie. Am deschis toate punctele de frontieră, înainte doar câteva erau deschise, Nimfaea, Makaza, Exohi şi Promachonas, dar acum sunt toate deschise. Asta va împărţi traficul, va face ca traficul să fie mai lejer fiind împărţit în mai multe puncte de frontieră. În al doilea rând, sunt deschise 24 de ore, nu mai există programul de la 7:00 la 23:00 şi asta le va permite oamenilor să vină inclusiv noaptea, dimineaţa în zori, sau la sfârşitul unei zile", a adăugat Theoharis.

  Noi condiții de călătorie în Grecia

Șeful Protecției Civile din Grecia, Nikos Hardalias, a anunțat noi reguli și documente COVID pentru călătoriile către sau din insulele grecești. Oficialul a precizat că aceste noi măsuri sunt luate ca urmare a recomandărilor comitetului epidemiologic. Regulile sunt valabile și pentru turiștii străini.

Astfel, începând de luni, 5 iulie 2021, cei care vor sa meargă în insulele grecești trebuie să aibă la ei unul dintre documente solicitate de autoritățile de acolo. Lista acestora o găsești AICI.

Travel Vezi toate articolele
Crossuri parteneri