Probleme la Facebook. Update: Rețeaua pare că și-a revenit
Autor: Ioan-Radu Gava pe 04 sep, 20:10 | Info utile

Rețeaua Facebook a întâmpinat probleme în seara zilei de 4 septembrie 2021.

Update: Rețeaua Facebook pare că și-a revenit.

Știre inițială

Rețeaua Facebook a cauzat probleme unor utilizatori în seara zilei de 4 septembrie 2021.

Problema a fost sesizată de mai mulți utlizatori în jurul orei 20:00.

Facebook, Inc. este o companie americană multinațională care deține și operează rețeaua de socializare Facebook. După ce s-a aflat în proprietatea privată a lui Mark Zuckerberg și a altor cofondatori, compania a fost listată pe bursa NASDAQ pe 1 februarie 2012 și și-a mutat sediul central în Menlo Park, California. Facebook, Inc. a început să vândă acțiuni către public pe 18 mai 2012.

Facebook, Inc. a fost înființată la mijlocul anului 2004, iar antreprenorul Sean Parker a devenit președinte al acesteia. În iunie 2004 compania și-a mutat sediul în Palo Alto, California. Tot în aceeași lună Facebook a primit prima sa investiție din partea lui Peter Thiel, cofondator al PayPal. Compania a înlăturat articolul The din numele ei după ce a cumpărat domeniul de Internet facebook.com pentru 200.000 USD în 2005. Pe 15 noiembrie 2010, Facebook a anunțat că va cumpăra domeniul de Internet fb.com de la American Farm Bureau Federation pentru o sumă confidențială. Pe 11 ianuarie 2011, AFBF a dezvăluit că suma s-a ridicat la 8,5 milioane USD, făcând achiziția fb.com una dintre cele mai mari vânzări de domenii din istorie.

Facebook utilizează și în același timp dezvoltă software cu sursă deschisă. Printre contribuțiile realizate de Facebook se numără: HipHop for PHP, Apache Hadoop, Apache Hive, Apache Cassandra, și Open Compute Project.

Facebook contribuie de asemenea și la alte proiecte cu sursă deschisă, cum ar fi sistemul de baze de date MySQL deținut de Oracle.

WhatsApp, Facebook și Instagram, picate în luna martie

Mai mulți utilizatori au raportat faptul că, în jurul orei 19:20 a României, cele trei platforme deținute de Facebook nu mai funcționează. Utilizatorii Facebook nu își pot trimite mesaje prin site-ul web sau aplicația Messenger, în timp ce clienții WhatsApp suferă de aceleași probleme. Pentru utilizatorii Instagram, site-ul web este inaccesibil.

Info utile Vezi toate articolele
Crossuri parteneri