UPDATE: Decizia instanței/ Procesul lui Dragnea, suspendat. Avocatul fostului lider PSD i-a atras atenția procurorului DNA care mesteca gumă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Procesul lui Liviu Dragnea a fost suspendat, momentan. Ce s-a întâmplat și ce urmează.

UPDATE: Judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au decis ca cererea de eliberare a lui Liviu Dragnea să fie transferată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Vezi aici: Decizia Tribunalului București pentru Liviu Dragnea. Cererea, MUTATĂ

__________________________________________________________________________________

Judecătorul de la Tribunalul Bucureşti a cerut ca dosarul să fie mutat la Curtea Supremă. Atât de mare este tensiunea în sală, încât unul dintre apărătorii lui Dragnea i-a reproşat procurorului de şedinţa că mesteca gumă, potrivit Antena 3.

"Doamna judecător, îmi termin mandatul de executat, până când Tribunalul Bucureşti decide care va fi soarta mea şi ce se întâmplă cu mine", ar fi spus Liviu Dragnea potrivit sursei citate.

Cine judecă dosarul lui Dragnea

Prima judecătoare a făcut o cerere de abţinere și i-a fost admisă, după care acest magistrat, Maria Orzața, a făcut o cerere de abţinere şi ea, însă această cerere i-a fost respinsă şi a rămas în continuare. A primit cerere de recuzare, a fost respinsă. Acest magistrat judecă dosarul lui Liviu Dragnea, deşi, acum doi ani şi jumătate, a făcut la CSM o adresă semnată din partea Asociaţiei Forumurilor Judecătorilor din România în ceea ce priveşte anumite nereguli în cazul lui Liviu Dragnea, după cum susţine ea, informează Antena 3.

Procurorul de la DNA mesteca gumă

Termenul de astăzi a început. Până la 12.30, este suspendată şedinţa, urmând să se pronunţe magistratul pe această excepţie de neconstituţionalitate. Din oficiu, judecătoarea a spus că pune în discuție strămutarea acestei cauze, judecarea acestei contestaţii la executare de către ÎCCJ şi nu de Tribunalul Bucureşti, pe motiv că tribunalul nu este competent să facă acest lucru.

Avocaţii Flavia Teodosiu şi Corneliu Popescu au spus că Tribunalul Bucureşti este instanţa competentă sa îl judece deoarece este instanţă de execuţie. În momentul în care a luat cuvântul avocatul Corneliu Popescu, acesta s-a arătat deranjat de atitudinea pe care a avut-o procurorul de la DNA, care mesteca gumă. Avocatul i-a atras atenţia, după care a renunţat la acest gest.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel