Procurorii propuși pentru șefia parchetelor PG, DNA și DIICOT, audiați în 11 februarie de CSM
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
CSM
CSM
Procurorii propuși pentru șefia parchetelor PG, DNA și DIICOT vor fi audiați în 11 februarie de CSM.

Cei trei procurori propuși pentru a ocupa funcțiile de șefi ai Parchetului General, DNA și DIICOT vor fi audiați în data de 11 februarie de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), au precizat, pentru Mediafax, surse din CSM.

Audierea la CSM

Mai exact, în data de 11 februarie, Gabriela Scutea, propusă pentru funcția de procuror șef al Parchetului General (PG), Crin Bologa, propus pentru șefia Direcției Naționale Anticorupție (DNA), și Giorgiana Hosu, care ar putea ocupa fotoliul de șef al DIICOT, se vor prezenta în fața Secției pentru procurori a CSM.

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a transmis, miercuri, către Consiliul Superior al Magistraturii propunerile pentru ocuparea funcțiilor de șef la Parchetul General, DIICOT și DNA, pentru a acorda avizul necesar. Ulterior, numele celor trei procurori vor ajunge la președintele țării pentru numire.

Propunerile pentru ocuparea funcțiilor de rang înalt din parchete

Ministrul Justiției Cătălin Predoiu a anunțat, marți dimineață, propunerile pentru ocuparea funcțiilor de rang înalt din parchete:

- pentru funcția de Procuror General al României - Gabriela Scutea;
- pentru funcția de Procuror-șef al DNA - Crin Bologa;
- pentru funcția de Procuror-șef al DIICOT -Giorgiana Hosu. 

După ce CSM va emite avizul consultativ, propunerile vor fi inaintate președintelui Klaus Iohannis, pentru numire, citează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel