Procurorul șef al DNA, Crin Bologa, întâlnire de gradul zero cu Ambasadorul Germaniei. Ce au discutat
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, Crin Nicu Bologa, a avut o întâlnire, la sediul Direcției, cu excelența sa, Cord Meier-Klodt, Ambasador al Republicii Federale Germane la București.

'La întâlnire au mai participat domnul Kai Hennig, adjunctul șefului misiunii diplomatice și doamna Anca Jurma, consilier al procurorului șef DNA.

În cadrul întâlnirii, în contextul deținerii de către Germania a Președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene, au fost purtate discuții pe teme legate de mecanismele de combatere a corupției și a fraudelor împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene, precum și de respectare a statului de drept, la nivel național și european.

Astfel au fost abordate, din perspectiva atribuțiilor DNA, aspecte privind progresele înregistrate de România în aducerea la îndeplinire a cerințelor celei de-a treia condiționalități a Mecanismului de Cooperare și Verificare, precum și provocările rămase. De asemenea, a fost abordată problematica pregătirilor, la nivelul agențiilor de aplicare a legii și a parchetelor din cele două țări, pentru operaționalizarea Parchetului European.

O temă centrală a discuțiilor a fost consolidarea cooperării judiciare internaționale și a schimbului de experiență între DNA și autoritățile judiciare competente din Germania, ocazie cu care domnul procuror șef Crin Nicu Bologa a subliniat excelenta cooperare bilaterală în materia asistenței judiciare în investigarea cauzelor de mare corupție între cele două țări.

La finalul întâlnirii, participanții au convenit  asupra intensificării activităților de schimb de experiență între procurorii Direcției și experții germani în domeniul investigării cauzelor de mare corupție și a fraudelor împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene.' potrivit unui comunicat DNA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel