Producătorii avertizează: Nu putem face faţă din cauza panicii
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Producătorii de medicamente din România trag un semnal de alarmă şi spun că nu mai fac faţă cererii imense cauzate de "cumpărăturile din panică". 

"Rugăm populaţia să dea dovadă de responsabilitate şi solidaritate şi să nu îşi facă stocuri de Paracetamol sau de alte medicamente. Putem fabrica sau importa suficiente cantităţi care să ajungă la toată lumea, dar nu putem face faţă solicitărilor dacă din panică se cumpără zeci de cutii", a transmis Patronatul Producatorilor Industriali de Medicamente din Romania (PRIMER), printr-un comunicat de presă. 

În 2019, companiile membre PRIMER au fabricat circa 10 milioane de cutii de paracetamol (200 milioane de comprimate) şi 1 milion de cutii de ibuprofen (10 milioane de comprimate), principalele două medicamente utilizate şi în tratamentul simptomelor cauzate de COVID-19. Aceste volume pot fi dublate la solicitarea autorităţilor, iar capacităţile de producţie pot creşte cu circa 10% dacă se suspendă temporar faza de serializare, mai transmite PRIMER. 

Nicio solicitare de la autorităţi

"Companiile membre PRIMER pot fabrica până la 1,5 milioane de cutii de Paracetamol pe lună, dacă îşi extind capacităţile de producţie. În acest context, rugăm populaţia să renunţe la obiceiul de a stoca medicamente, oricare ar fi acestea, pentru că o cutie în plus, care poate nu va fi utilizată niciodată, privează un alt pacient de un medicament vital fără de care ar putea muri", ", a declarat Dr Dragoş Damian, Director Executiv PRIMER.

"Reamintim în final că PRIMER s-a pus de aproape o lună la dispoziţia autorităţilor pentru a fabrica medicamente, în orice cantităţi, care să sprijine populaţia în bătălia contra Coronavirusului sau a altor boli, din păcate însă nu a primit nici o solicitare concretă", a completat Damian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel