Prof. dr. Alexandru Rafila, interviu la DC News / video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Alexandru Rafila
Alexandru Rafila
Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a acordat la interviu la DC News.

Vă invităm să vedeți emisiunea sâmbătă, 18 aprilie 2020, de la ora 14.00, atât pe Facebook DC News, cât și pe Youtube DC News. Interviul  cu prof. dr. Alexandru Rafila este unul de weekend! Stați cu noi, pe DC News, pentru o emisiune relaxantă înainte de Paști!

Prof. Dr. Alexandru Rafila este şeful Disciplinei de Microbiologie al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila" şi şeful Laboratorului Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş" din Bucureşti. A absolvit facultatea în 1987 şi şi-a obţinut titlul de doctor în medicină în 2004. Din 2000 a activat ca medic primar în specialităţile de medicină de laborator / microbiologie şi sănătate publică. A fost directorul Institutului Naţional de Sănătate Publică şi a deţinut funcţiile de Secretar de Stat pe probleme de asistenţă medicală şi sănătate publică, fiind şi în repetate rânduri consilier personal al Ministrului Sănătăţii pe problema politicilor de sănătate.

Pe lângă activitatea remarcabilă desfăşurată în România, expertiza Prof. dr. Rafila este recunoscută şi în străinătate, fiind expert OMS, NATO şi al Comisiei Europene. A deţinut funcţia de membru în Comitetul Executiv al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (2014-2017) şi a reprezentat România în comitetul director al ECDC (2009-2014). Recent a fost ales de către OMS să reprezinte România în comitetul de conducere al acestei organizaţii.

Prof. Rafila este un activ organizator şi participant la numeroase conferinţe medicale naţionale şi internaţionale şi evenimente legate de sănătatea publică şi microbiologie. Este autor de articole, manuale, capitole de carte şi ghiduri pentru practica de sănătate publică şi microbiologie. A contribuit în mod decisiv la înfiinţarea în 2016 a disciplinei de Microbiologie Medicală, în urma recomandărilor UEMS, for la care prof. Rafila reprezintă România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel