Prof Dr Liana Gheorghe: noutăți în bolile ficatului. Academia de Sănătate, ediție specială
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Dana Lascu
WhatsApp
Prof Dr Liana Gheorghe. Foto. DC Medical
Prof Dr Liana Gheorghe. Foto. DC Medical
Prof dr Liana Gheorghe va vorbi despre noutățile în bolile ficatului, la ediția specială a emisiunii Academia de Sănătate care va fi difuzată astăzi, de la ora 11.30, pe canalele de Youtube și paginile de Facebook ale DC News și DC Medical.

Prof dr Liana Gheorghe, cadru didactic la UMF Carol Davila București și Institutul Clinic Fundeni, este medic primar gastroenterologie, doctor în medicină, personalitate de prestigiu în domeniul hepatologiei, a afecțiunilor inflamatori intestinale cronice și a patologiei pre și post transplant hepatic.

La această ediție specială a Academiei de Sănătate, profesorul, alături de realizatorul emisiunii, academicianul dr Irinel Popescu, vor vorbi despre noutăți în bolile ficatului. Dezbaterea va începe cu amenințarea dată de virusul hepatitei B, dacă mai este aceasta o problemă în România, ce mijloace terapeutice există și ce putem face ca să nu mai avem această boală. Ce categorii de persoane trebuie vaccinate și care este riscul coinfecției cu virus delta?

De asemenea, cei doi experți vor vorbi și despre invecția cu virusul hepatitei C, celălalt inamic major al ficatului, și vom afla și câți români au fost tratați prin contractul cost volum rezultat cu molecule inovative în România.

Realizatorul emisiunii și invitata sa vor aborda și tehnicile de investigație și tratament non-invazive, efectele nutriției asupra ficatului și nevoia de educație nutrițională a populației, dar și bolile autoimune.

„Poate unele din lucrurile pe care le vom discuta nu sunt neapărat noutăți, dar considerăm că sunt de interes pentru cei care urmăresc emisiunea", a subliniat academician dr Irinel Popescu.

Ediția specială a emisiunii Academia de Sănătate va fi difuzată astăzi, de la ora 11.30, pe canalele de Youtube și paginile de Facebook ale DC News și DC Medical. Ulterior va putea fi urmărită și aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel