Mergi zilnic cu mașina? Ce boli poți face în trafic!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Profesorul doctor Florin Mihălțan a vorbit despre ocaziile în care a încercat să ajute la impunerea unor măsuri menite să scadă poluarea.

Profesorul doctor Florin Mihălțan a vorbit despre ocaziile în care a încercat să ajute la impunerea unor măsuri menite să scadă poluarea, într-un interviu exclusiv pentru DC NEWS și DC NEWS TV.

Întrebat de jurnalista Elena Cristian dacă a fost vreodată invitat să discute cu autoritățile implicate direct în rezolvarea problemei poluării, dr. Mihălțan a explicat cum a subliniat efectele negative ale factorilor poluanți.

„Am pledat de foarte multe ori, în relațiile pe care le-am avut, de exemplu, la momentul promovării unui trafic sănătos în București, cu mașini nepoluante, unde am arătat impactul în special al particulelor diesel asupra plămânului. Din păcate, nu sunt doar asupra plămânului, fiindcă inhalarea acestor particule diesel alături de pulberii care circulă induc o multitudine de boli, începând cu cancerul pulmonar, până la agravări are astmului bronșic, ale bronșitei, ale emfizemului", a spus prof. dr. Mihălțan.

Contrabalansarea poluării prin măsuri care ne stau la îndemână

„În acest context, pledoaria mea este în a lua și a contrabalansa printr-o serie de măsuri care ne stau la îndemână, dar pe care, din păcate, nu ne aplicăm într-o strategie coerentă. Aici, mă gândesc de câte ori mă duc în zone de relaxare, văd seara, după 18, mai ales în apropierea zonelor cu păduri intense, anumite mașini despre care sunt sigur că nu transportă arbuști care au fost tăiați legal. Este un trafic inimaginabil în anumite zone care continuă și pe care am impresia că această perioadă de absență a controalelor din cauza unor rigori impuse de lege l-a încurajat să meargă într-un sens pe care nu ni l-am dorit", a încheiat dr. Florin Mihălțan.

VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel