Prof. dr. Radu Vlădăreanu: Sarcina este factor de risc pentru a face o formă gravă de Covid-19
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
sarcina și vaccin anti-Covid-19
sarcina și vaccin anti-Covid-19
Într-un interviu la DC News, Prof. dr. Radu Vlădăreanu, președintele Societății de Obstetrică şi Ginecologie din România, a vorbit despre alt factor de risc, în afară de binecunoscutele comorbidități, atunci când ne referim la Covid-19.

Nu există date că vaccinurile împotriva Covid-19 sunt contraindicate în sarcină. Femeile gravide ar trebui să fie lăsate să decidă dacă se vaccinează sau nu, după ce medicul le oferă, echilibrat, toate informaţiile ştiinţifice. 

Gravidele simptomatice cu boală Covid-19 au un risc mai mare de a dezvolta forma severă decât femeile simptomatice Covid-19 care nu sunt gravide. De asemenea, gravidele cu diabet sau obezitate sunt la un risc și mai mare de boală Covid-19 formă severă decât gravidele fără aceste comorbidități.

”Femeile însărcinate au un risc mai mare dacă fac Covid-19. În plus, dacă o gravidă are și comorbidități - adică dacă este și gravidă, și obeză sau are diabet sau hipertensiune, cu siguranță, riscul este și mai mare. Cu alte cuvinte, sarcina a devenit factor de risc alături de celelalte comorbidități. Din păcate, la televizor nu auzim cuvântul sarcină”, a spus Prof. dr. Radu Vlădescu într-un interviu la DC News.

”Este mult mai riscant pentru o gravidă simptomatică cu Covid-19 să ajungă la terapie intensivă, să fie intubată, să decedeze decât pentru femeia negravidă. Sunt date venite pe zeci de mii de cazuri”, a mai spus specialistul.

Iată interviul integral:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel