Prof Dr Sorin Rugină: Bolile infecțioase, totul despre evoluția lor la Academia de Sănătate
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Prof Dr Sorin Rugină, șeful Catedrei de Boli Infecțioase de la Facultatea de Medicină a Universității Ovidius din Constanța și rectorul acestei Universități, este invitatul de luni, 15 aprilie 2019, al emisiunii Academia de Sănătate, care va fi transmisă simultan, de la ora 11.00, pe canalele de Youtube și pe paginile de Facebook ale DC NEWS și DC MEDICAL.

Prof.dr. Sorin Rugină conduce, așa cum spuneam, Universitatea Ovidius din Constanța, ca rector, din 2014 încoace, iar Universitatea este una dintre cele mai mari din țară. Profesorul este, de asemenea, și șeful Catedrei de Boli Infecțioase de la Facultatea de Medicină a Universității constănțene.

Conform bogatului său CV, Prof.dr. Sorin Rugină este medic primar în boli infecțioase din 1991, iar din 1998 este doctor în medicină cu lucrarea de doctorat intitulată „Contribuții la supravegherea și controlul infecțiilor intraspitalicești în unele secții cu risc epidemiologic crescut dintr-un spital clinic județean".

Are la activ zeci de lucrări de specialitate publicate ca autor, a fost membru în numeroase echipe de cercetare, iar pentru vasta sa activitate a primit, în 2010, Ordinul Meritul Sanitar în grad de Cavaler acordat de Președinția României.

Invitat la emisiunea Academia de Sănătate, moderată de acad.prof.dr. Irinel Popescu - ediția de luni, 15 aprilie 2019 - distinsul profesor va vorbi, evident, despre specialitatea sa: bolile infecțioase. Însă discuția nu va fi una cum vă așteptați.

 

Bolile infecțioase, explicate cu totul altfel

Vom afla de când există agenții infecțioși, cum au apărut ei și cum s-au dezvoltat odată cu omenirea. Vom descoperi de ce în ziua de azi acești agenți ne dau așa mari bătăi de cap, în ciuda evoluției senzaționale a medicinei. Cum se comportă ei atunci când ajung în organismul unui om și cum declanșează bolile infecțioase.

Prof.dr. Sorin Rugină ne va explica, printre altele, și cum ajung oamenii să facă boli care erau până nu demult prezente doar la animale. Care dintre bolile animalelor sunt periculoase pentru oameni și de ce. Ce boli ar putea da pandemii și ce putem face ca să ne păzim de ele.

Toate aceste lucruri, și multe altele, le veți afla luni, de la ora 11.00, la emisiunea Academia de Sănătate, care va fi transmisă simultan, pe canalele de Youtube și pe paginile de Facebook ale DC NEWS și DC MEDICAL.

Ulterior, emisiunea va putea fi urmărită și aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel