Urmărește emisiunea live
Profesoară din Galaţi, vacanţă DE COŞMAR. "Dacă turismul face progrese, să mi le arătaţi şi mie"
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
O profesoară din Galaţi, stabilită în Italia, a avut parte de o vacanţă de coşmar în România. 

„Am dus-o pe mama la munte, în zona Slănic Moldova, de sâmbătă până marţi. La cazare, doamna care ne pregătea camerele: Ah, sunteţi cu mască, credeţi în Covid. Nu, cred în ştiinţă, doamnă! Nu trebuie să cred în curent electric ca să nu bag mâinile în priză!, i-am răspuns. Peste tot, Oituz, Negoieşti, vânzătoarele de la magazine erau fără mască. Iniţial, luate cu frumosul - De ce? - au avut tot felul de explicaţii: Păi, tocmai am mâncat, Păi, mi-e cald. La restaurante situaţia nu a fost diferită”, a povestit Iulia Daniela Negru, o profesoară din Galaţi stabilită în Trieste, pentru Adevărul.ro. 

"Nu plătesc să respir aerul ăla"

„La Salina de la Târgu Ocna, superbă şi imensă, miros cumplit de motorină, pentru că oamenii sunt duşi în subteran cu autobuze din 1960 toamna, cu 240 metri mai sub pământ, dar un drum de kilometri de fapt. Aerisirea sau ventilaţia există se pare doar în visuri. Am făcut reclamaţie: miros, autobuze, acces handicapaţi zero, nu se rambursează bilete. Cică aerul este verificat în fiecare dimineaţă. Am cerut analizele, nu plătesc să respir aerul ăla viciat”, a mai povestit Iulia Negru.

Gunoaie în rezervaţie

„La Rezervaţia Naturală de la Oituz: barieră, niciun acces. Am cules trei saci negri de gunoaie lăsate de săteni pe drumul ce duce spre Rezervaţie. Am încercat a doua zi cascada Buciaşi: am cules alte gunoaie, din nou. Trasee: zero. La pensiunea unde am stat: cumetrie, cade curentul („nu e vina noastră”), nu merge internetul (idem), a picat şi semnalul TV (aţi ghicit, idem). Dar bate clopotul ca să... alunge norii. Da, în 2020, se alungă norii aşa. Turismul din România, dacă face progrese, să mi le arate şi mie, că nu le văd”, a mai spus românca.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel