Profesor, CONFIRMAT cu COVID-19. A supravegheat la BACALAUREAT
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Un profesor supraveghetor la proba de Bacalaureatuluia fost confirmat cu COVID-19.

Un cadru didactic care a făcut parte din comisia de supraveghere la examenul de Bacalaureat de la Liceul Pedagogic "Vasile Lupu" din Iaşi a fost confirmat cu COVID-19.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, Luciana Antoci, a declarat, pentru Agerpres, că profesoara a fost confirmată cu COVID-19 după ce luni a participat la supraveghere la examenul de Bacalaureat, la Liceul Pedagogic din Iaşi.

"Este vorba despre un cadru didactic care a fost în Centrul de examen nr. 8, luni, la prima probă. Luni dimineaţă, a trecut de filtrul epidemiologic, având temperatura sub 37,3 grade, a depus declaraţie pe proprie răspundere conform căreia în familie nu are pe nimeni bolnav şi nu a intrat în contact cu cineva confirmat. De altfel, s-a simţit bine pe toată perioada probei. Luni, spre seară, a început să se simtă rău, marţi a fost la clinică pentru a fi testată. Rezultatul a fost pozitiv", a declarat, pentru Agerpres, Luciana Antoci, purtătorul de cuvânt al ISJ Iaşi.

DSP a demarat ancheta epidemiologică



Imediat după confirmare, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a demarat o anchetă epidemiologică.

"Cadrul didactic şi profesorul cu care a supravegheat în aceeaşi sală nu au mai intrat în comisie. Ancheta epidemiologică făcută de DSP Iaşi a arătat faptul că regulile şi procedurile au fost respectate în acel centru de examen, motiv pentru care au continuat celelalte probe ale examenului de Bacalaureat", a precizat Luciana Antoci.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel