Profesor împotriva măştii, primele declaraţii după scandal. "Intenţiile sunt bune, măsurile sunt greşite"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Profesorul care a protestat împotriva măştilor de protecţie, deghizându-se alături de elevii săi în personaje din desene animate, a făcut mai multe declaraţii. 

"Elevii care erau dezinvolţi i-am văzut timoraţi, mici mici în băncile lor. Am prezentat doar realitatea în care ne aflăm. Ţinem aceşti copii 4-6 ore în bănci, nu au voie să iasă la toaletă. Cred că noi, profesorii, am ajuns să fim gardieni, şi  nu cred că ăsta e rolul nostru. Eu nu contest intenţia ministerului, intenţia e bună doar măsurile sunt greşite. Ei relaţionează toţi înainte de şcoală, stau împreună dincolo de gardul şcolii şi când intră trebuie să stea cu mască. Nu mă gândeam că postarea va ajunge la atât de multe vizualizări. Nu mă declar infailibil nici pe departe, dar să nu mă înţelegeţi greşit. Nu comentez ceea ce au declarat mai marii ţării, dar nu cred că e cineva atât de imaculat încât să arunce cu pietre. Eu am prezentat doar realitatea! În ce stat trăim? Dacă nici măcar libertatea de exprimare nu mai poţi să o ai... Nu pot să îmi susţin punctul de vedere, că sare toată lumea. Ăsta e punctul meu de vedere, şi îl susţin în continuare. 

Nu ştiu ce efect vor avea toate aceste măsuri asupra copiilor! Sunt timoraţi, nu se exprimă, ar trebui să filmaţi într-o sală de clasă! Elevii abia aşteptau să vină la şcoală, dar când au ajuns şi au văzut restricţiile de care au parte, au luat-o mai în glumă, dar apoi când au văzut că treaba e serioasă, au devenit foarte închişi în ei", a declarat Nelu Sandu Pop la Antena 3. 

Ajutor din partea internauţilor

După ce a fost amendat, profesorului i-au sărit în ajutor internauţii. 

"Oamenii au vrut să mă ajute cu bani, dar am refuzat, nu pentru asta am făcut-o. Eu am vrut să arăt realitatea. Sunt şi multe reacţii negative, dar eu respect punctul de vedere al fiecăruia. Vreau ca fiecare să spună ce gândeşte. Vreau ca copiii mei să trăiască într-o ţară liberă, unde se pot exprima", a mai spus profesorul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel