Profesorul Bogdan Teodorescu, despre PRĂBUȘIREA partidelor de dreapta: De aici li se trage!
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Liderii coaliției de guvernare PNL - USR-PLUS - UDMR
Liderii coaliției de guvernare PNL - USR-PLUS - UDMR
Jurnalistul și scriitorul Bogdan Teodorescu a explicat ce fel de scădere a avut dreapta, în România, în cadrul emisiunii DC NEWS „Ce se întâmplă?” cu Bogdan Chirieac și Răzvan Dumitrescu.

„Liberalii au făcut ce-au făcut, știm cu toții cum a mers gestionarea pandemiei, comunicarea din pandemie, relația cu cetățenii. Au avut o perioadă relativ bună la început în care cazurile României au fost destul de puține, comunicarea a părut a fi destul de coerentă și datele guvernamentale au fost în limite tolerabile.

Au existat, însă, niște momente tensionate. Primul care-mi vine în cap este cel legat de Paștile din 2020, apoi a fost momentul prelungirii stării de urgență, apoi a fost al treilea moment în care nu s-a mai putut prelungi starea de urgență și s-a ajuns la starea de alertă medicală. În timpul verii, ușor, ușor, crizele guvernamentale și problemele acestui partid s-au multiplicat”, a spus jurnalistul invitat în emisiunea „Ce se întâmplă?”.

Scădere bruscă a întregii drepte

„Alegerile locale i-a consacrat în continuare ca fiind primul partid din România din perspectiva scorului politic, cu 3 procente în fața PSD, pentru ca ultimele alegeri pe care le-am văzut să-i pună cu 5% în spate.

Mai este un lucru, nu doar PNL a scăzut în alegerile acestea încheiate, ci toată dreapta a scăzut. Dacă țineți minte, era o sumă ponderată de 55% care era asumată a fi a dreptei, în România, cu maxim 35% asumată stânga, și apoi urmau partidul maghiarilor și celelalte. Ori noi, la ora actuală, avem un 25%+15%+4%, un 44%, iar cu 4% mă refer la partidul lui Traian Băsescu. Deci, ne referim la 10-11 procente pierdute de dreapta, în România, în interval de 2-3 luni”, a adăugat Bogdan Teodorescu.

VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel