Prognoză sumbră. Iancu Guda: Pierdere de 100 de miliarde de lei față de 2019. Nu mai putem să ne permitem acest LUX
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Economistul Iancu Guda a vorbit despre luxul pe care România nu și-l mai poate permite în acest moment, din punct de vedere economic. Pierderea este de o sută de miliarde de lei.

”Pentru a relansa și a reconstrui economia, e nevoie de investiții, nu de consum, pentru că-n ultimii ani consumul a fost falimentat de creșteri de salarii pe datorie și acum nu mai putem să ne permitem acest lux, avem oportunitatea să reconstruim și asta se poate facem numai prin investiții. Cred că dimensiunea investițiilor trebuie să fie mult mai mare și să continuăm acest trend accelerat în a doua jumătate a anului, pentru că, raportat la efectele negative cauzate de COVID-19, cred că trebuie să punem mai mult în loc prin investiții” a spus Iancu Guda, la Digi24. 

El a mai afirmat că dacă prognoza de contracție a economiei cu 6% se va adeveri, în contextul în care anul trecut creșterea a fost de 4%, înseamnă că ”avem o contracție de 10% din PIB, adică o sută de miliarde de lei pierdere a dinamicii în economie”. ”Chiar dacă venim cu investiții de 16 miliarde de lei, deși duble față de aceeași perioadă a anului trecut, să nu uităm că ne comparăm cu o perioadă în care investițiile au fost desconsiderate, aruncate la colț” consideră economistul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel