Program magazine și circulație noaptea. Se elimină restricțiile!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, după şedinţa de lucru cu premierul şi cu mai mulţi miniştri pe tema pandemiei, că, din data de 15 mai, se elimină restricţiile de circulaţie de noapte.

Preşedintele Klaus Iohannis a precizat că vom avea o relaxare pas cu pas, dar şi că a fost întocmit un calendar până la 1 septembrie 2021, după care va fi făcută o nouă evaluare.

„Din 15 mai, se elimină restricțiile de circulație noaptea și se elimină restricțiile de funcționare ale magazinelor”, a spus președintele Klaus Iohannis joi seară.

„Peste un an de zile a durat până acum pandemia. A fost multă, prea multă suferință în România și îmi pare rău pentru toți cei care au suferit de pe urma acestei boli. Trebuie să ne amintim și de cei care au făcut posibilă gestionarea acestei pandemii, de medici, de personalul medical. Lor le datorăm mulțumiri”, a spus Klaus Iohannis.

Președintele a mai spus că trebuie să ne pregătim pentru România post-pandemică.

„Avem șansa să facem România mai bună, România post pandemică trebuie să fie România în care implementăm reformele, în care avem o dezvoltare susținută, o Românie în care avem investiții în care facem sistemul sanitar mai bun, care face școlile mai sigur, în care se se creează locuri de muncă”, a mai spus Iohannis.

Președintele a precizat că, în ultimele săptămâni, campania de vaccinare „a prins viteză” și avem în fiecare zi peste 100.000 de persoane vaccinate, însă este nevoie de mai mult pentru a ieși din pandemie.

„Am stabilit niște ținte de vaccinare (...). Ne propunem ca la 1 iunie să avem 5 milioane de persoane, de la 1 iulie 6 milioane, la 1 august 7 milioane de persoane vaccinate. (,..) Ne pregătim de relaxare, o să fie o relaxare precaută”, a mai spus președintele Klaus Iohannis.

VEZI ȘI: CALENDAR RELAXARE PRECAUTĂ. Iohannis: Ne pregătim!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel