Programul Casa Eficientă Energetic 2021, afectat de pandemie. Niciun dosar evaluat din septembrie 2020, dar programul continuă
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto pixabay
foto pixabay
Sunt peste 2.300 de dosare depuse pentru Programului Casa Eficientă Energetic, lansat încă din septembrie 2020. 

Administrația Fondului de Mediu nu a evaluat încă niciun dosar, din lipsă de angajați.

La sfârșitul lunii februarie, AFM anunța căutarea unor soluții pentru externalizarea procesului de evaluare, însă modificarea ghidului de finanțare a bătut pasul pe loc, scrie alba24.ro

În luna aprilie au fost solicitate noi informații cu privire la stadiul derulării programului. Reprezentanții AFM nu au putut transmite o dată estimativă la care procesul de evaluare va fi finalizat, motivând situația generată de pandemia de Covid-19 și capacitatea administrativă redusă.

Președintele Administrației Fondului pentru Mediu, Ștefan Toga, a transmis pentru sursa citată, că programul Casa Eficientă Energetic nu a fost oprit, ci încă este în derulare. 

Ștefan Toga a mai transmis că până la această dată nu au fost analizate proiectele depuse în cadrul programului. Potrivit acestuia, se dorește modificarea ghidului de finanțare, în sensul introducerii posibilității externalizării procesului de evaluare. Pe lângă această modificare, grupul de lucru a mai propus și alte modificări care sunt menite să asigure o mai bună derulare a programului în viitor.

„Grupul de lucru lucrează la îmbunătățirea ghidului de finanțare, iar proiectul de modificare a ghidului va fi postat pe site-ul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor pentru parcurgerea etapei de consultare publică, perioadă în care pot fi transmise sugestii, observații pe baza proiectului de modificare”, a explicat șeful AFM.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel