Programul de învățământ militar preuniversitar, adaptat la măsurile anti COVID-19
Autor: Ioan-Radu Gava pe 02 apr, 16:18 | Educatie

Programul de învățământ militar preuniversitar, adaptat la măsurile anti COVID-19 / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

În conformitate cu măsurile de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 adoptate la nivel național, programul de învățământ al elevilor din sistemul de învățământ militar preuniversitar va fi adaptat, în vederea reducerii deplasărilor.

Ca urmare a unor noi măsuri de prevenire a răspândirii SARS-CoV-2, programul din sistemul de învățământ militar preuniversitar va fi adaptat noilor cerințe.

Astfel, elevii (mai puțin cei din anii terminali) din învățământul preuniversitar beneficiază de vacanță de primăvară în perioada 2 aprilie – 4 mai, urmând să își reia cursurile în perioada 5 mai – 25 iunie.

Elevii claselor a XII-a beneficiază de vacanța de primăvară în perioada 2 - 11 aprilie, după care își reiau cursurile, în format on-line de la domiciliu, în perioada 12 - 29 aprilie, urmând a beneficia de vacanța de Paște în perioada 30 aprilie – 9 mai. Aceștia își vor relua cursurile, în format față-în-față, în perioada 10 mai – 4 iunie.

Direcția medicală a MApN monitorizează evoluția situației epidemiologice în unitățile de învățământ preuniversitar din Ministerul Apărării Naționale și coordonează activitățile de testare de tip RT PCR a elevilor la întoarcerea acestora din vacanță.

Educatie Vezi toate articolele
Crossuri parteneri