PROGRAMUL de vaccinare pentru profesori
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Gheorghiță a făcut public programul pentru vaccinarea cadrelor didactice
Gheorghiță a făcut public programul pentru vaccinarea cadrelor didactice
Coordonatorul CNCAV, Valeriu Gheorghiță, a anunțat programul de vaccinare pentru profesori, într-o conferință de presă de marți, la ora 14:00.

„După cum știm, au fost mai multe discuții legate de prioritizarea personalului din învățământ în vederea vaccinării. Ieri a avut loc ultima ședință pregătitoare cu directorii DSP-urilor din fiecare județ, inclusiv Municipiul București”, a transmis Gheorghiță, în conferință.

„Procesul de vaccinare pentru personalul din învățământ va începe de mâine, 24 februarie, în majoritatea județelor din țară. Toată această activitate se va încheia pe data de 10 martie. De mâine, 24 februarie, începe activitatea de vaccinare în 23 de județe, inclusiv în Municipiul București. De joi, 25 februarie, continuă alte 14 județe, din 26 februarie, două județe, și pe 1 martie încep ultimele trei județe”, a adăugat acesta.

60.000 de persoane vor fi vaccinate în procesul care durează până pe 10 martie

„Vă spuneam, toată perioada de vaccinare care va fi destinată pentru acest proces specific adresat personalului din învățământ durează până pe 10 martie pentru administrarea primei doze. Estimăm un număr de aproximativ 60.000 de persoane care vor fi vaccinate în cadrul acestui proces. Reamintesc faptul că deja peste 42.000 de persoane au fost deja vaccinate din rândul personalului didactic și aproximativ 128.000 de persoane sunt deja programate”, a mai spus Valeriu Gheorghiță.

„Modalitatea de programare și de derulare a activităților de vaccinare au fost transpuse într-o instrucțiune care deja a fost transmisă către fiecare județ, către DSP-uri și, de asemenea, către Ministerul Educației încă din cursul zilei precedente”, a adăugat coordonatorul CNCAV.

Se vor folosi serurile de la AstraZeneca și Oxford

„Vor fi folosite atât vaccinuri produse de compania Oxford/AstraZeneca în mod deosebit pentru persoanele cu vârstă cuprinsă până la 55 de ani inclusiv, acolo unde nu se identifică anumite contraindicații. De asemenea, vaccinul produs de compania BioNTech/Pfizer va fi recomandat persoanelor cu vârste de pe 55 de ani”, a mai spus Gheorghiță.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel