Proiect important. Ministrul Tătaru, anunțuri de ultimă oră
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat, joi, că un ordin privind arondarea judeţelor Harghita şi Covasna la viitorul spital regional de la Braşov a fost lansat în transparenţă decizională, subliniind 'implicarea totală' a ministerului pe care îl conduce 'într-un parteneriat public-privat cu autorităţile locale braşovene şi împreună cu BERD' în realizarea acestui proiect. 

Ministrul Sănătăţii a menţionat că se află la Braşov 'pentru a repune pe tapet spitalul regional' şi a subliniat că acest proiect este important atât pentru acest judeţ, cât şi pentru Harghita şi Covasna, care ar urma să fie arondate viitoarei unităţi medicale regionale.

Totodată, Tătaru a spus că Braşovul are nevoie de un spital nou, 'mai ales că infrastructura la nivelul întregii ţării este la nivelul anilor '70-'80, însă există şi corpuri pavilionare mai vechi'.

'Implicarea rămâne totală, urmează ca paşii următori, studiul de fezabilitate să ne dea şi perspectiva unui proiect tehnic, execuţie şi licitaţie', a afirmat ministrul.

Nelu Tătaru a participat, joi, la Primăria Braşov, la o întâlnire cu reprezentanţii autorităţilor locale şi ai BERD privind stadiul proiectului spitalului regional. Conform ordinului de ministru aflat în transparenţă publică, în 'Regiunea de Dezvoltare Centru: spitalele din judeţele Mureş, Alba, şi Sibiu sunt arondate centrului universitar Târgu Mureş, respectiv unităţilor sanitare regionale de tip IA şi IB din acest centru, iar spitalele din judeţele Harghita, Covasna, Braşov vor fi arondate Centrului Universitar Braşov, respectiv unităţilor sanitare regionale de tip IA şi IB din acest centru'.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel