Proiect. Oamenii nu-și mai pot hrăni porcii cu resturi. Câte exemplare are voie fiecare familie să crească
Autor: Andrada Oana pe 06 iul, 22:06 | Social

Un proiect care urmează să ajungă în Parlament arată cum vrea Autoritatea Sanitar Veterinară să schimbe modul în care porcii sunt crescuți în gospodăriile de la satele din România. 

Gospodarii sunt vizați de un nou proiect de lege. Autoritățile sanitare vor să impună reguli strice privind igiena spațiilor unde cresc porcii. 

Proiectul care urmează să ajungă în Parlament include faptul că porcii nu mai trebuie hrăniţi cu resturi alimentare ori alimente ce provin din carnea de porc gătită. De asemenea, fermierii au nevoie de echipament special atunci când intră în adăpostul animalelor și trebuie să existe o zonă în care oamenii să se poată dezinfecta. 

Legea, dacă va fi adoptată astfel, le va interzice oamenilor să-și plimbe porcii prin gospodărie și nu le va permite să-i lase liberi lângă bălți sau în preajma altor animale. 

Câți porci ar putea avea voie să crească țăranii

 

Nu în ultimul rând, familiile de la sate vor avea voie să crească cel mult 5 exemplare pentru consumul propriu. În cazul celor care plănuiesc să vândă, e nevoie de autorizație, conform stirileprotv.ro.

Te-ar putea interesa și ....
Social Vezi toate articolele
Crossuri parteneri