Proiect "verde" la Pucioasa: Transport cu autobuze electrice între oraș și localitățile limitrofe
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Un al doilea oraș din Dâmbovița accesează bani europeni pentru modernizarea transportului public în sensul transformării acestuia într-un prietenos cu mediul. 

Orașul Pucioasa a depus și așteaptă finanțare pentru proiectul:  "Reducerea emisiilor de carbon în Orașul Pucioasa si în zonele funcționale ale acestuia" este ultimul proiect ce își aștepta primirea finanțării pe POR 2014 - 2020.

“Un proiect curajos, care va marca definitiv locul orașului nostru pe harta nordului județului. În cadrul proiectului se propune înființarea unei Asociații de Dezvoltare Intercomunitara împreună cu UAT-urile limitrofe Orașului Pucioasa, care să gestioneze transportul public între aceste localități.

Măsurile ce urmează a fi luate pentru reducerea emisiilor de carbon sunt „prietenoase” mediului înconjurător: achiziționarea unor autobuze electrice și a unor stații de încărcare. Complementar sunt propuse și măsuri de modernizare a infrastructurii cum ar fi: reabilitarea drumurilor județene din intravilanul Orașului Pucioasa (DJ710, DJ710A și DJ712), construirea unei autogări (în zona fostului Obor), sistem modern de ticketing și amenajarea promenadei din zona Pieței Centrale.

Este un proiect complex, a cărui implementare nu va fi deloc ușoară. Însă cred că și satisfacția noastră, a tuturor va fi pe măsură!” a declarant primarul orașului, Constantin Ana, transmite Gazeta Dâmboviţei.

Citeşte mai departe aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel