Planurile USR pentru Roșia Montană, de domeniul SF
Autor: Roxana Neagu pe 18 Martie, 16:28 | Partide politice

foto ziarulunirea.ro

USR Alba vrea să schimbe fața județului cu proiecte SF, după cum le apreciază presa locală. 

USR Alba vrea o telecabină de la Roșia Montană la Arieșeni și drum expres de 55 de kilometri între Câmpeni și Orăștie.  Propunerile de proiecte ale USR Alba, pentru Strategia de Dezvoltare a Județului până în anul 2027, sunt văzute ca niște proiecte SF pentru județ, scrie ziarulunirea.ro

”Trebuie ca prioritatea zero a Consiliului Județean Alba să devină crearea de noi locuri de muncă, atragerea de investitori și construirea de platforme industriale. Motorul dezvoltării economice este infrastructura, prin facilitarea unei rețele de transport rutier cu un înalt grad de mobilitate, astfel încât orice investitor să-și dorească să pună bazele unei afaceri în aceste zone izolate.” afirmă susținătorii proiectului, conform sursei citate. 

S-a mai propus și o rețea de  telecabine în Apuseni, pe traseul Roșia Montană- Câmpeni- Arieșeni, care este văzută ca ”o concurență de Cartea Recordurilor în Europa.”, pentru că traseul ar ajunge la 50 de km. 

Alte propuneri mai includ realizarea unei rețele turistice de autobuze, care să asigure zilnic turul județului Alba, construirea a nu mai puțin de 4 heliporturi în Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș și Zlatna și lărgirea circuitului turistic din zonă.

Partide politice Vezi toate articolele
Crossuri parteneri