Proprietarul unui restaurant a încălcat regulile de carantină. CONDAMNARE la cinci luni de închisoare
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Managerul unui restaurant a fost condamnat la închisoare din cauză că a refuzat să stea în carantină. De asemenea, a fost amendat serios. 

Proprietarul unui restaurant din nordul Malaeziei a fost condamnat la cinci luni de închisoare după ce s-a declarat vinovat de încălcarea regulilor de carantină instituite pentru stoparea răspândirii noului coronavirus, relatează joi dpa, scrie Agerpres. 

Bărbatul, al cărui nume nu a fost dat publicităţii, "trebuia să rămână în carantină, în casă, dar în schimb a ieşit pentru a-şi deschide restaurantul şi, ca urmare, câteva sate din statele Kedah şi Perlis au fost închise", a declarat joi ministrul apărării, Ismail Sabri Yaakob, în cadrul unei conferinţe de presă.

Bărbatul a fost amendat 



Ministerul Sănătăţii a făcut legătura între acuzat şi 40 de cazuri de infectări cu noul coronavirus. De asemenea, bărbatul a fost amendat cu 12.000 ringgit (2.860 de dolari americani).

În Malaezia au fost raportate în total 9.129 de cazuri de coronavirus şi 125 de decese. Dintre cei care au contractat boala, 8.821 s-au însănătoşit.

Măsuri mai stricte 



După ce numărul de cazuri de COVID-19 a crescut în luna martie, autorităţile din Malaezia au impus măsuri stricte de izolare. Cel puţin 23.000 de arestări au avut loc până la ridicarea restricţiilor, pe 4 mai.

Poliţia a continuat să facă raiduri la reşedinţele muncitorilor imigranţi în timpul pandemiei şi 21.234 de persoane au fost deportate de la începutul anului, a declarat ministrul de interne malaezian, Hamzah Zainudin, care a precizat că alţi 15.000 de imigranţi acuzaţi că muncesc ilegal se află în centre de detenţie înainte de a fi deportaţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel