Propunerea deputatului Marilen Pirtea, aplicată de primarul Fritz. #TM2023
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Marilen Pirtea
Marilen Pirtea
Marilen Pirtea, deputat PNL, a cerut, luna trecută, reabilitarea rapidă a clădirilor reprezenttive pentru Timișoara, oraș desemnat Capitala Culturală Europeană în 2023. Primăria a anunțat luni că reia programul de reabilitare a clădirilor istorice din oraș.

Marilen Pirtea salută, într-un comunicat postat pe pagina sa de Facebook, decizia primăriei din orașul de pe Bega.

”Luna trecută am supus atenției publice un subiect de primă urgență pentru Timișoara, oraș desemnat Capitală Europeană a Culturii 2023. Spuneam că este evidentă nevoia unei intervenții realizate printr-un mecanism financiar foarte precis și eficient, prin care să se atingă un obiectiv îndrăzneț, de reabilitare rapidă a imobilelor care sunt în prima grupă a clădirilor reprezentative, cel puțin câteva sute de fațade care formează împreună imaginea arhitecturală a Timișoarei istorice.

Anunțul Primăriei, de ieri, prin care se propune reluarea și extinderea programului de reabilitare a clădirilor istorice din Timișoara, este util și confirmă perspectiva pe care am prezentat-o public, deoarece, în orizontul anului cultural 2023, imaginea orașului va fi în mare parte legată de felul în care vor fi reabilitate imobilele din zonele istorice.

Sperăm în urgentarea și clarificarea procedurilor acestui program. Suntem cu toții dornici să vedem o altă „față” a Timișoarei, în care crenelurile și arcadele impresionantelor imobile din centrul vechi al Timișoarei să fie puse în valoare și să îi încânte pe turiști, vizitatori, ca și pe noi toți. #TM2023 #MyUniverCITY”, a scris Marilen Pirtea pe pagina sa de socializare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel