Proteinele care ajută la răspândirea coronavirusului, DESCOPERITE. Se poate sintetiza un tratament
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Cercetătorii au descoperit de ce noul coronavirus se răspândeşte atât de repede, iar noile date pot duce la găsirea unui tratament eficient. 

O descoperire majoră făcută de o echipă de oameni de ştiinţă din toată lumea, conduşi de Universitatea Bristol, arată de ce noul coronavirus este atât de infecţios şi de ce se răspândeşte atât de repede în celulele umane. Descoperirea arată şi că abilitatea virusului de a infecta celule umane poate fi redusă cu ajutorul unor inhibitori care pot bloca recent descoperita interacţiune dintre virus şi gazdă, deschizând calea spre un potenţial tratament anti-viral. 

Spre deosebire de alte coronavirusuri, care provoacă răceli comune şi simptome respiratorii uşoare, SARS-CoV-2 este extrem de infecţios şi se răspândeşte rapid. Şi până acum nu se ştia cum reuşeşte să infecteze creierul şi inima. Astfel, s-a descoperit că pentru a infecta un om, noul coronavirus se ataşează de suprafaţa celulelor de pe tractul respirator sau cel intestinal. Odată ataşat, virusul invadează celulele, şi apoi se multiplică. 

Ei bine, tocmai procesul de ataşare a noului coronavirus de celula umană este cel care poate duce la un tratament. Asta pentru că ataşarea se face printr-o proteină virală, iar înţelegerea procesului prin care această proteină recunoaşte celulele umane este cheia dezvoltării unor vaccinuri şi a unor tratamente anti-virale eficiente împotriva COVID-19. 

S-a descoperit, astfel, o proteină numită neuropilină-1 pe suprafaţa celulelor umane, proteină care facilitează infecţiile virale. "Odată ce am stabilit că proteina de pe coronavirus se leagă de neuropilină-1, am putut să arătăm că această interacţiune contribue la invadarea celulelor umane de noul coronavirus. Astfel, descoperirea noastră are un potenţial terapeutic în lupta cu COVID-19.", arată echipa de cercetători, conform Medical Express

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel