Polițiștii protestatari, percheziționați de jandarmi. Coarnă, ceartă cu purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei: Aici a fost provocare!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Captură video RealitateaPlus
Captură video RealitateaPlus
Dumitru Coarnă s-a contrazis în direct la TV cu purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, Georgian Enache, privind protestul de astăzi de la Palatul Cotroceni.

Polițiștii au protestat, miercuri dimineață, în fața Palatului Cotroceni, nemulțumiți de politica salarială a Guvernului. Protestatarii au acuzat jandarmii că i-au îmbrâncit, dar Jandarmeria a negat și a anunțat că organizatorii au fost amendați cu 10.000 de lei pentru instigare la tulburarea liniștii publice. Între cele două părți au existat și îmbrânceli, iar manifestanții au folosit fumigene.

Deputatul Dumitru Coarnă, fost preşedinte al Federaţiei Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor, a declarat, la RealitateaPlus, că jandarmii i-au provocat astăzi pe polițiștii prezenți la protest și că au dat dovadă de exces de zel atunci când le-au verificat bagajele. Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, Georgian Enache, a intervenit telefonic și a susținut că autoritățile au acționat în mod corect. Cei doi s-au contrazis minute în șir pe marginea acestui subiect, fiecare argumentându-și punctul să de vedere.

Redăm integral dialogul dintre cei doi:

Dumitru Coarnă: - Jandarmii au dat dovadă de exces de zel, mai ales atunci când au început cu percheziții corporale și să le verifice bagajele. Practic au creat acel conflict și i-au provocat. Ei au sărit pe ei aiurea, nu au găsit nimic concret. Acele fumigene sunt conform legii.

Georgian Enache: - Scopul meu este să transmit punctul de vedere oficial al instituției, nu să combat pe nimeni. Totul a plecat de la acele verificări ale bagajelor unor manifestanți.

Dumitru Coarnă: - Ați avut informații că aveau obiecte care să pună în pericol viața cuiva? Care a fost rezultatul controlului? Are o foaie în față, nu are voie să spună altceva. Îi știu pe ăștia.

Georgian Enache: - Educația și bunul simț mă fac să vorbesc pe rând. Dacă vreți să continuăm discuția, am rugămintea să dialogăm pe rând. Este o situație neplăcută și pentru noi, cu siguranță și pentru cei care au protestat acolo. Ideea e în felul următor: colegii mei au obligația și dreptul de a verifica bagajele persoanelor care participă la manifestanții publice. În al doilea rând, persoanele respective nu au respectat locul adunării publice, așa cum era el prevăzut în documentele de organizare. În al treilea rând, au folosit acele obiecte care nu sunt permise.

Dumitru Coarnă: - Ia spuneți ce obiecte. Bate câmpii!

Georgian Enache: - Nu se folosesc astfel de obiecte (fumigene n.r.) în spații publice, pe străzi.

Dumitru Coarnă: - Puteți să ne spuneți și în drept, că în fapt am înțeles bătaia de câmpie.

Georgian Enache: -În consecință colegii mei au aplicat 4 sancțiuni în valoare de 10 mii de lei pentru nerespectarea locului adunării publice.

Dumitru Coarnă: - Locul l-a dat Primăria, nu l-ați dat dumneavoastră. Ei au respectat locul.

Georgian Enache: - O parte din participanți au părăsit locul destinat acestei manifestații și au traversat.

Dumitru Coarnă: -Hai să fim oameni serioși. Aici a fost provocare!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel