Protest împotriva construirii unui bloc de 13 etaje în cel mai mare cartier al Clujului
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Protest împotriva construirii unui bloc de 13 etaje în cel mai mare cartier al Clujului
Protest împotriva construirii unui bloc de 13 etaje în cel mai mare cartier al Clujului
Zeci de clujeni cu copii au protestat împotriva construirii unui bloc cu 13 etaje în cartierul Mănăștur. 

Blocul este situat, în zona La Terenuri, și are 13 etaje. Protestatarii nu doresc un cartier și mai sufocat de betoane și mai poluat din cauza traficului auto. La protest a fost prezent și consilierul local Radu Rațiu, care a ascultat doleanțele oamenilor și i-a informat în legătură cu acest proiect, scrie Napoca News.

Amintim faptul că  cel mai aglomerat drum din România se află în Cluj, respectiv DN1 Cluj-Napoca – Calea Florești (cartier Mănăștur) - Floreşti. Aici a fost înregistrat un record absolut de 74.258 de vehicule pe zi anii trecuți, un număr mult mai mare oricărei valori înregistrate anterior pe tronsoanele de drumuri naţionale şi autostrăzi din țară.

La un an de la începutul pandemiei de Covid, piața imobiliară din Cluj e în creștere constantă. Astfel, în luna februarie, Indicele Blitz a arătat o creștere anuală de aproximativ 14% față de aceeași lună din 2020. În primele luni ale anului cifra de vânzări a agenției a crescut cu peste 60% față de perioada similară din 2020, depășind valoarea de 750.000 euro.

Prețul mediu pe metru pătrat pentru un apartament de 2 camere ajunge în Cluj la 1.634 euro. Între zonele care au cunoscut în ultimele 2 luni creștere accelerată de prețuri sunt cartierele  Bună Ziua  (1.736 euro/mp), majoritar cu ansambluri nou dezvoltate, și cartierul Plopilor (2.230 euro/mp), datorită poziției optime lângă spații verzi, în proximitatea Someșului și cu acces facil către mai multe zone de interes ale orașului.

Astfel, un apartament  cu 2 camere cu suprafața de 54 mp, aflat într-un bloc nou, la etaj intermediar, în cartierul Bună Ziua ajunge la 93.000 euro, iar un apartament în cartierul Plopilor, în bloc vechi modernizat, sare de 125.000 euro.

Piața chiriilor cunoaște o revenire a volumului de cereri și implicit de tranzacții, pe fondul unor vești pozitive cu privire la reluarea activității în spațiile fizice a multor companii, scrie Agerpres.

VEZI ȘI Orașul din România cu trafic ”mai” paralizat ca Bucureștiul / FOTO

VEZI ȘI Clujul, 'capitala lalelelor'. Explozie de flori și de culoare pe străzi / Galerie foto

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel