UPDATE: Doar 100 de oameni au participat. Protest în Piața Victoriei. Oamenii cer demisia lui Florin Cîțu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursă foto: Captură RTV
Sursă foto: Captură RTV
Protestatarii încep să se adune în Piața Victoriei.

Update: România TV informează că mai mulți jandarmi au discutat cu unii dintre manifestanță, în scopul păstrării ordinii la protest.

Peste 100 de manifestanți s-au adunat sâmbătă, 4 septembrie 2021, în Piața Victoriei. Potrivit România TV, chiar dacă în urmă cu o oră nu erau deloc protestatari în fața Guvernului, număul acestora e într-o continuă creștere.

În ultimele zile, premierul Florin Cîțu a fost comparat de protestatari cu fostul lider PSD Liviu Dragnea. Și pe rețelele de socializare au apărut tot felul de mesaje și imagini în acest sens. Vineri după-amiază, la briefingul de presă susținut după ședința de Guvern, Florin Cîțu a reacționat. 

'Iată că oameni cu care ați fost în stradă împotriva PSD au anunțat mâine un protest în Piața Victoriei, prin care se cere demisia dumneavoastră. Vă acuză protestatarii - alături de care ați protestat și dumneavoastră - că ați acționat la fel ca Liviu Dragnea. Cum comentați aceste acuzații și ce mesaj aveți pentru cei care ies în stradă să vă ceară demisia.', a fost întrebarea pusă de o jurnalistă.

Răspunsul lui Florin Cîțu

'Nu-mi dau seama unde este asemănarea. Astăzi suntem la guvernare. Ministerul Justiției este la noi. 8 luni nu s-a întâmplat nimic. Dacă e să mergem pe teorii ale conspirației, mi se pare bizar că tocmai cei care trebuiau să desființeze SIIJ și nu l-au desființat, astăzi se duc la PSD să dea, împreuna cu PSD, jos Guvernul. Nu-mi dau seama cum ar putea merge reforma justiției în continuare.', a spus Cîțu, la Palatul Victoria. 

Premierul a mai adăugat că 'dacă cei de la Corupția Ucide vor să discutăm, vom discuta exact pe date și pe ce măsuri s-au luat, cum am susținut eu aceste demersuri. Realitatea rămâne. După 8 luni, nu s-a întâmplat nimic.'

'Sunt aceleași legi ale lui Tudorel Toader, ale lui Liviu Dragnea, totul este în picioare. Dacă suntem onești, colegii de la Corupția Ucide ar trebui să se întrebe dacă alianța USR - AUR este una care trebuie potențată în acest moment și unde va duce. Urmează un Guvern USR-AUR-PSD? Trebuie să fim foarte atenți încotro mergem.', a conchis Cîțu (citește AICI). 

Orban îl acuză pe Cîţu că distruge şansele împăcării cu USR-PLUS. "În competiţia electorală s-a făcut praf şi coaliţia"

Președintele PNL Ludovic Orban a declarat sâmbătă, în județul Hunedoara, unde a participat la prezentarea Moțiunii „PNL - Forța Dreptei” în Comitetul Director Județean al PNL, că nu înțelege care este motivul declanșării acestei crize guvernamentale.

„Am intrat într-o criză, nu-i văd motivația, nu-i văd mobilul. La Guvern, în momentul de față se pregătesc hotărâri de guvern pentru demiterea tututor prefecților și suprefecților USR PLUS. Florin Cîțu, înainte de întâlnirea de la coaliție, în declarația de presă, a spus că informează cancelariile occidentale că USR PLUS va face moțiune de cenzură cu AUR. Chiar vrem să nu mai avem nicio șansă să reconstruim singura formulă politică care poate genera o majoritate parlamentară care să dea un Guvern decent”, a spus Ludovic Orban (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel