Protest la Galaţi împotriva taxei auto mai mare cu 55%. Elena Cristian: Asta e o GLUMĂ de ianuarie!
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Elena Cristian
Elena Cristian
Elena Cristian, redactor şef DC BUSINESS, a criticat autorităţile locale din Galaţi pentru decizia de a majora impozitul auto cu 55%. Măsura i-a înfuriat pe gălăţeni, câteva sute protestând zgomotos în faţa Primăriei astăzi. 

"Trebuie să fim corecţi. Ceea ce s-a întâmplat la Galaţi este în curtea Consiliului Local şi a Primăriei de acolo. Sunt statistici care arată că, imediat după alegeri, autorităţile locale iau astfel de decizii, pentru că până la următoarele alegeri omul uită. Prin urmare, ce se întâmplă la Galaţi este o decizie a Consiliului Local şi nu cred că Guvernul Cîţu a spus să se mărească taxele acolo. 

Am auzit o doamnă care spunea că prin această măsură oamenii sunt încurajaţi să îşi ia maşini hibrid şi electrice. Asta este o glumă. O glumă de ianuarie. Dacă oamenii şi-ar permite să îşi schimbe maşinile, ar face-o. Nu poţi anunţa în ultima zi din an creşterea taxelor locale cu 50 la sută faţă de anul precedent.", a declarat Elena Cristian la România TV.  

Soluţie pentru cozile de la plata taxelor 

"Este adevărat că sunt cozi la plata taxelor şi că plata se poate face online. Dar foarte puţine localităţi din ţară sunt înscrise la ghişeul.ro. Sunt puţine localităţi pentru că nu există un act normativ care să îi oblige pe primari să îşi înscrie localităţile la ghişeul.ro, iar oamenii care pot plăti online să o facă. E adevărat, pensionarii poate nu o fac, poate vor să meargă să plătească din mână. Aglomeraţie există şi pentru că este acea reducere până la 31 martie, oamenii vor să mai facă economii. Câtă vreme astfel de decizii nu se vor lua la nivel central, vom vedea an de an acelaşi lucru. Ştim bine că an de an vorbim despre cozile mari de la administraţiile locale pentru plata impozitelor şi taxelor.", a mai spus Elena Cristian.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel