PROTEST spontan legat de pelerinajul de Sfântul Andrei. Zeci de oameni, amendați
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Alertă cu bombă în FC Botoşani - Academica Clinceni / Foto Pexels
Alertă cu bombă în FC Botoşani - Academica Clinceni / Foto Pexels
Zeci de oameni au participat, marți, la un protest spontan, în fața Judecătoriei Constanța, manifestanții solicitând suspendarea hotărârii CJSU privind carantina și permiterea realizării pelerinajului la Peștera Sfântului Andrei. Polițiștii au dat mai multe amenzi.

Constănțenii au participat la un protest spontan marți, în fața Judecătoriei Constanța, unde ÎPS Teodosie a mers să solicite instanței suspendarea hotărârii CJSU Constanța și, implicit, permiterea realizării pelerinajului tradițional la Peștera Sfântului Andrei, în 30 noiembrie.

Polițiștii din cadrul Secției 3 și jandarmii din cadrul IJJ Constanța au identificat manifestanții, care nu respectau măsurile instituite prin carantinarea municipiului Constanța.

„Nu și-au putut justifica prezența în zonă și nu aveau un motiv întemeiat, prevăzut de lege, de a părăsi domiciliul”, spun polițiștii despre manifestanți, potrivit Mediafax.

Au aplicat 24 de amenzi, în valoare totală de 17.300 de lei, pentru nerespectarea restricțiilor de circulație impuse de actualul context epidemiologic, cât și pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială.

De asemenea, polițiștii Secției 3 au sancționat contravențional o femeie și un bărbat, care nu purtau masca de protecție.

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a anunțat în prima jumătate a lunii noiembrie, că va apela la instanţă dacă, din cauza restricţiilor din pandemie, nu va putea să ajungă, în ziua de Sfântul Andrei, la peştera Apostolului, din apropierea localităţii Ion Corvin, judeţul Constanţa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel