Protest URIAȘ față de Facebook. Vedete cu renume își închid conturile de Instagram. Kim Kardashian: Ne subminează democrația
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Kim Kardashian West este ultima vedetă care a anunțat că își închide contul de Instagram în semn de protest.

Kim Kardashian West, una dintre cele mai urmăritite vedete pe Instagram din lume, a declarat marți că se va alătura altor utilizatori într-un protest împotriva companiei-mamă Facebook și a manipulării sale de dezinformare și ură, scrie CNN.

Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Orlando Bloom, Kerry Washington și Sacha Baron Cohen sunt printre cei care participă, de asemenea, la protestul care urmează să aibă loc miercuri, 16 septembrie.

"Îmi place că mă pot conecta direct cu tine prin Instagram și Facebook, dar nu pot sta și să tac în timp ce aceste platforme continuă să permită răspândirea urii, propagandei și dezinformării", a scris Kardashian West într-o postare publicată pe mai multe conturi de socializare marți.

Vedeta îndeamnă și alte persoane cunoscute să își închidă conturile de Instagram.

„Dezinformarea distribuită pe rețelele de socializare are un impact serios asupra alegerilor noastre și ne subminează democrația. Vă rog să vă alăturați-mi mâine, când îmi voi„ îngheța ”contul de Instagram și Facebook.”, a spus Kardashian

Coaliția grupurilor pentru drepturile civile care a organizat boicotul publicitar din iulie pe Facebook a anunțat luni că face apel la companii și vedete să nu mai posteze pe Instagram în ziua de miercuri pentru a protesta față de "manipularea urii de pe Facebook pe platforma sa și pentru a solicita companiei să nu mai permită politicienilor să mintă în reclame politice."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel