Protestatarii din Piața Victoriei, APEL la Weber. Răspunsul Avocatului Poporului în cazul legii carantinării și izolării
Autor: Andrada Oana pe 19 iul, 18:49 | Justiție
Exclusiv

Sursa foto: Agerpres

Avocatul Poporului Renate Weber a oferit o reacție pentru DC News în cazul posibilității atacării la CCR a legii carantinării și izolării. 

Duminică seară, avocatul Dan Chitic a ținut un discurs în Piața Victoriei, prin care a transmis că o roagă „în genunchi pe doamna Renate Weber să facă ceea ce trebuie să facă un Avocat al Poporului, să facă ceea ce a mai făcut până acum, să iasă și să spună că legea este neconstituțională”.

La protestul din Piața Victoriei, urcat pe un scaun, în ploaie, avocatul a spus că vrea ca legea să ajungă la CCR. Totodată, a îndemnat oamenii prezenți să facă petiții către Avocatul Poporului, Renate Weber. 

Reacția Avocatului Poporului

 

Contactată de DC News privind acest subiect, Avocatul Poporului, Renate Weber, a declarat că nu este la curent cu ce se întâmplă la protestul din această seară de la Piața Victoriei. 

În ceea ce privește posibilitatea atacării la CCR a legii carantinării și izolării, Renate Weber a spus pentru DC News că „deocamdată noi analizăm această lege. E singurul comentariu pe care pot să-l fac”. 

Legea privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic a fost publicată, sâmbătă, în Monitorul Oficial. Președintele Klaus Iohannis a promulgat în cursul dimineții actul normativ. 

Te-ar putea interesa și ....
Justiție Vezi toate articolele
Crossuri parteneri