Proteste anti ”LOCKDOWN” în Marea Britanie. Peste 150 de manifestanți au fost arestaţi la Londra
Autor: Doinița Manic pe 29 noi 2020 / 13:29 | Internațional

Poliția britanică anunță că peste 150 de manifestanți au fost arestați la protestele împotriva lockdown-ului.

Poliţia britanică a anunţat că a arestat peste 150 de persoane la protestul împotriva lockdown-ului care a avut loc sâmbătă, relatează Agerpres, citând DPA. Arestările au fost făcute pentru că protestatarii fie nu au respectat reglementările sanitare introduse pentru a preveni răspândirea coronavirusului, fie au atacat forţele de ordine, conform poliţiei.

Potrivit regulilor actuale, oamenii din Anglia nu pot să iasă din casă decât pentru a merge la muncă şi la cumpărături şi pentru a avea grijă de rude. Astfel, demonstraţiile nu se numără printre excepţiile permise. Participanţii la protest au mărşăluit sâmbătă prin centrul Londrei, majoritatea fără a respecta regulile de distanţare socială sau fără a purta măşti. Mulţi aveau pancarte şi bannere pe care se putea citi "Nu ne mai controlaţi" şi "Fără lockdown".

Duminică, ministrul britanic de Externe, Dominic Raab, a atras atenţia asupra riscului unui al treilea val de infectări cu coronavirus dacă nu va exista o abordare corespunzătoare privind restricţiile în următoarea săptămâni.

VEZI ȘI: VIDEO: Protestatarii anti ”LOCKDOWN” mărșăluiesc prin centrul Londrei

Te-ar putea interesa și ....
Internațional Vezi toate articolele
Crossuri parteneri