Proteste de amploare din cauza restricțiilor COVID-19. Chirieac: Soluția ca România să le evite
Autor: Alexandru Ichim pe 24 mai, 20:16 | Personalități politice

Foto: Agerpres / Arhivă. Foto cu caracter ilustrativ

Analistul politic Bogdan Chirieac este de părere că România ar putea evita proteste asemnătoare cu cele care au loc în alte state ale lumii din cauza restricțiilor pentru Covid-19 în cazul în care politicienii se adună la aceeași masă. 

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat în direct la România TV pe marginea protestelor, unele dintre ele chiar violente care au avut loc în multe țări din lume din cauza restricțiilor impuse de pandemia de Covid-19.  

”La noi nu sunt încă violente. După criza economică există în lume și o criză socială. Cea mai bogată țară a lumii, SUA, are 36 de milioane de oameni la coadă la mâncare, la ”supa populară”. Eu nu văd situația asta în România. Țara poate ajunge la liman dacă liderii politici importanți vor sta la aceeași masă”, a declarat Bogdan Chirieac.  

Zeci de protestatari care solicită ajutor alimentar pe fondul unui blocaj COVID-19 s-au confruntat cu poliția la marginea orașului Santiago, Chile, scrie Time. 

De altfel, proteste de amploare au avut loc și în Spania. 

Watch: Dozens of protesters demanding food aid amid a COVID-19 lockdown clashed with police on the outskirts of Santiago, Chile, on Monday pic.twitter.com/PFiq9hKsgy

— TIME (@TIME) May 19, 2020

Anti #coronavirus lockdown #protests in Spain today. pic.twitter.com/8COuu0pLGw

— News & Covid-19 (@CoronavirusUSA0) May 23, 2020
Te-ar putea interesa și ....
Personalități politice Vezi toate articolele
Crossuri parteneri