Proteste de amploare în SUA după moartea unui bărbat de culoare. Chirieac: Americanii taxează...
Autor: Alexandru Ichim pe 29 mai 2020 / 14:08 | Personalități politice

Proteste de amploare și violențe au loc în continuare în Statele Unite ale Americii după moartea unui bărbat de culoare.

Spiritele s-au încins și mai tare în Statele Unite, după ce Donald Trump a făcut o postare pe Twitter prin care îi denumește ”bandiți” pe protestatari. Mai mult, i-a reproșat primarului din Minneapolis că nu ia atitudine și l-a numit ”slab”. Postarea făcută de președinte a fost ștearsă ulterior. 

Bogdan Chirieac a intervenit în direct la România TV unde a reacționat cu privire la revoltele americanilor.

”Deși America este un model pe care îl urmăm cu toții, pentru integrare culturală, iată că mai sunt și astăzi, când vorbim, reminiscențe rasiste. Pentru că până la urmă, știți foarte bine, că omul acela ucis era de culoare și erau patru polițiști albi. Americanii taxează acest lucru pe de-o parte, pe de altă parte, Donald Trump s-a adresat electoratului său, care nu este neapărat un electorat al minorităților, este republican. Democrații se duc în această zonă. Toată lumea, inclusiv SUA, consideră că a fost un lucru absolut regretabil, iar polițiștii aceia sunt anchetați”, a declarat analistul politic Bogdan Chirieac. 

VEZI ȘI: Proteste de amploare în SUA după moartea lui George Floyd

Personalități politice Vezi toate articolele
Crossuri parteneri