Proteste de amploare și în Franța. IMAGINI LIVE. Demonstranții au fost gazați de forțele de ordine
Autor: Alexandru Ichim pe 02 iun, 23:10 | Internațional

Proteste de amploare au loc la această oră la Paris.

După protstele violente din Statele Unite ale Americii, după moartea bărbatului de culoare George Floyd, acum au loc proteste și la Paris. Mii de oameni au ieșit pe stradă și cer să se facă dreptate.

Mii de oameni au contestat, marți, interdicția de a protesta la Paris pentru moartea unui tânăr negru aflat în custodia poliției franceze în 2016, scrie Yahoo News

Șeful poliției din Paris, Didier Lallement, a refuzat permisiunea ca mitingul să ajungă în fața unui tribunal din Paris pentru ca protestatarii să ceară dreptate pentru Adama Traore, a cărui moarte a fost mult timp subiect de controverse în Franța.

Mulți dintre protestatari s-au inspirat marți de la mișcarea de protest din Statele Unite asupra uciderii lui George Floyd, un bărbat negru.

Demonstranții au fost gaziți de forțele de ordine în timp ce s-au adunat marți la Paris pentru a protesta împotriva brutalității poliției împotriva negrilor și pentru a cere dreptate pentru Adama Traore și George Floyd, scrie Ruptly pe sit-ul oficial. Protestul din capitala franceză a escaladat rapid. Au urmat ciocniri cu forțele de ordine. Protestatarii s-au dispersat ulterior. Au fost începute de altfel și mai multe incendii.

 

Te-ar putea interesa și ....
Internațional Vezi toate articolele
Crossuri parteneri