Proteste în Kârgâzstan, după ce o tânără răpită pentru căsătorie a fost ucisă
Autor: Andrada Oana pe 09 apr, 12:57 | Internațional

Foto ilustrativ / Imagine de PublicDomainPictures de la Pixabay

O tânără de 27 de ani, răpită pentru a fi căsătorită forțat, a fost ucisă. Crima a stârnit un val de proteste în Kârgâzstan.

Cazul unei tinere de 27 de ani, care a fost răpită pentru căsătorie și apoi ucisă, a stârnit un val de proteste în Kârgâzstan. Aproximativ 500 de persoane au ieșit în stradă, în fața Ministerului local de Externe și au cerut demisia ministrul de Interne, scrie BBC

Aizada Kanatbekova a fost răpită, luni, de trei bărbați. Unul dintre ei voia să se căsătorească cu ea, cu forța - cred autoritățile. Două zile mai târziu, tânăra de 27 de ani a fost găsită moartă, pe un câmp din apropierea orașului Bishkek. 

Principalul suspect a fost, de asemenea, găsit fără suflare. El și-ar fi pus capăt zilelor prin înjunghiere. Familia Aizadei Kanatbekova îl cunoștea pe suspect. Părinții au declarat că l-au rugat în trecut să le lase fiica în pace. 

Presa locală transmite că alți trei bărbați au fost reținuți.

Președintele Kârgâzstanului, Sadyr Japarov, a descris sfârșitul Aizadei Kanatbekova drept „o tragedie și o durere nu numai pentru familia ei, ci și pentru întregul nostru stat”.

 

 

Internațional Vezi toate articolele
Crossuri parteneri