Tăriceanu: Trag un semnal de alarmă foarte serios. Va începe din toamnă
Autor: Alexandru Ichim pe 10 aug, 19:34 | Personalități politice

Călin Popescu Tăriceanu este de părere că Guvernul și PNL-ul ”sancționează electoratul în vârstă”, iar în momentul de față ar trebui să se ia măsuri pentru salvarea economiei românești. 

Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, a reacționat în urma protestelor din această seară ce au loc în Piața Victoriei. Întrebat dacă oamenii au ajuns la o limită, politicianul a răspuns: 

”Sunt două lucruri care concură în situația proastă în care ne găsim. Pe de o parte restricțiile, care duc la restrângerea drepturilor și libertăților cetățenilor, la o restrângere gravă, la o încălcare a acestor drepturi și, pe de altă parte, inacțiunea Guvernului, care nu face decât să amplifice criza economică. Spuneam și în trecut că România a pompat în economie cea mai mică sumă dintre toate țările din zonă. Numai 3% din PIB, spre deosebire de Ungaria cu 18%. Guvernanții trebuie să înțeleagă că economia este bazată pe o lege a cererii și ofertei. Sigur că firmele românești sunt gata să producă mai mult, dar trebuie cineva să poată să cumpere. Dacă ei se vor coti și vor să sancționeze electoratul în vârstă, pe motiv că nu votează PNL-ul și să nu le acorde majorarea de pensii, atunci sigur că produsele românești nu vor avea desfacere. Nu vă mai spun însă de un alt lucru. Am început să discut cu diverși cetățeni, în timp ce îmi strângeam semnăturile pentru candidatura la Primăria Capitalei, care mi-au spus că trăiesc la limita subzistenţei, pensionari care duc o viață de azi pe mâine, cu venituri extrem de modeste. Mă întreb cum reușesc să supraviețuiască acei oameni”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, în direct la România TV. 

Semnal de alarmă 

 

În cadrul intervenției televizate, Călin Popescu Tăriceanu a tras și un semnal de alarmă cu privire la criza economică ce ar putea urma.

”Trag un semnal de alarmă foarte serios. Criza economică încă nu s-a manifestat pe deplin în România. Va începe de la toamnă, cel mai probabil, și mai puternic în primăvara anului viitor, deci vârful crizei va avea un decalaj”, a mai completat Călin Popescu Tăriceanu. 

Te-ar putea interesa și ....
Personalități politice Vezi toate articolele
Crossuri parteneri