Proteste în România şi în Europa împotriva restricţiilor. Bogdan Chirieac, avertisment: E cel mai grav lucru care ar putea să aibă loc. Virusul nu e impresionat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Analistul politic Bogdan Chirieac a intervenit în contextul protestelor din ţară şi din Europa împotriva măsurilor de restricţie impuse în context pandemic şi spune că nu asta e soluţia împotriva virusului. 

"Aceste demonstraţii, aceste mitinguri, toată această frondă pe care ca oameni o putem înţelege nu este de natură să rezolve pandemia. Putem ieşi în stradă de aici până la sfârşitul zilelor, pandemia nu se opreşte astăzi. Pandemia se opreşte aşa cum spun oamenii de ştiinţă. Cu vaccinare şi cu păstrarea măsurilor. Aşa se opreşte pandemia, când s-o opri. Unii spun că anul ăsta vom scăpa, alţii sunt mai pesimişti. 

Pe de o parte, înţelegem necesitatea psihologică şi sociologică a publicului de a se revolta. Dar te revolţi împotriva virusului, care nu este impresionat. 

Șoșoacă, protest împotriva măsurilor anti-COVID. Chirieac: Dacă USR a semănat vânt, România începe să culeagă furtuna

Cel mai grav lucru care ar putea să aibă loc, dar văd că în lumea civilizată nu se întâmplă asta, este ca guvernele să dea curs acestor mitinguri. Dacă specialiştii spun că trebuie să carantinezi, carantinează, dacă spun că trebuie să păstrezi anumite reguli, păstrează-le. Aşa putem scăpa de pandemie, aşa ne putem relua vieţile, aşa putem salva oamenii.

Dacă mă întrebaţi pe mine, în mod normal trebuia să avem manifestaţii, demonstraţii împotriva desfiinţării SIIJ, lucru care va permite reapariţia abuzurilor masive în justiţie.", a spus Bogdan Chirieac la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel