Proteste la Londra. Peste 60 de persoane, arestate de poliţie
Autor: Alexandru Ichim pe 28 noi 2020 / 20:30 | Internațional

Proteste de amploare au avut loc astăzi la Londra împotriva restricțiilor impuse de autorități pentru a limita răspândirea noului coronavirus. 

Poliţia din capitala Regatului Unit a arestat mai mult de 60 de persoane în timpul unui protest împotriva restricţiilor impuse în contextul pandemiei de coronavirus, informează sâmbătă dpa, scrie Agerpres. "Ne aşteptăm ca numărul (de persoane arestate) să crească. Vom continua să-i îndemnăm pe oameni să stea acasă", a scris Poliţia londoneză pe Twitter sâmbătă după-amiaza.

Ce au permis autoritățile

 

În conformitate cu actualele restricţii, locuitorilor Regatului Unit le este permis să iasă din locuinţele lor doar din motive întemeiate, precum mersul la locul de muncă, achiziţionarea de produse de primă necesitate sau pentru a avea grijă de persoane apropiate.

Demonstraţiile nu constituie o excepţie admisă

Participanţii la protest au mărşăluit prin centrul capitalei britanice, majoritatea nerespectând distanţarea fizică şi fără a purta măşti.Protestul a avut loc după ce guvernul britanic a anunţat sâmbătă dimineaţa că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate alte 15.871 de contaminări şi 479 de decese de COVID-19.

Te-ar putea interesa și ....
Internațional Vezi toate articolele
Crossuri parteneri