Proteste SUA. Trump cere măsuri MAI DURE
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Donald Trump Foto: Agerpres
Donald Trump Foto: Agerpres
Preşedintele SUA, Donald Trump, cere măsuri mai dure împotriva protestatarilor. 

Preşedintele american Donald Trump a criticat guvernatorii diverselor state pe care i-a calificat drept slabi şi le-a cerut să adopte măsuri mai dure contra protestatarilor, pe fondul violenţelor de stradă înregistrate în ultimele zile în mai multe oraşe din SUA, transmit luni Reuters şi dpa.

În ultimele zile în mai multe oraşe americane au avut loc demonstraţii, care au degenerat în incendieri şi alte acte de vandalism, în urma incidentului din Minneapolis din 25 mai, soldat cu moartea lui George Floyd, un bărbat afro-american care a decedat după ce un ofiţer de poliţie alb l-a apăsat cu genunchiul pe gât timp de aproape nouă minute.

Trebuie să dominaţi, dacă nu dominaţi atunci vă pierdeţi timpul. Ei vor da peste voi. O să arătaţi ca o mână de nemernici, le-a declarat Trump guvernatorilor, potrivit canalului de televiziune CBS, care a obţinut o înregistrare audio, scrie Agerpres. 

Liderul american a avut o videoconferinţă cu guvernatorii statelor şi cu oficialităţi din domeniul securităţii naţionale. El s-a pronunţat pentru activarea mai multor trupe în capitala federală Washington şi le-a solicitat guvernatorilor să opereze mai multe arestări, potrivit CBS.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel