Protestele din Belarus degenerează. Mai multe focuri de armă au fost trase în centrul Minskului
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Mai multe focuri de armă ar fi fost trase în centrul Minskului. 

Mai multe focuri de armă au fost trase în centrul orașului Minsk, spun martorii oculari, potrivit Interfax. În capitala Belarusului continuă protestele oamenilor revoltați de învestirea în funcție a lui Aleksandr Lukaşenko. Tot mai mulți ofițeri vin în zonele în care manifestanții protestează. După ce au ajuns mai multe întăriri ale forțelor de ordine, s-au tras focuri de armă.

Nu se știe momentan dacă există răniți, sau despre ce focuri de armă este vorba. Până acum autoritățile din Belarus au raportat reținerea a 10 protestatari, dar numărul acestora urmează să fie actualizat. Cel puțin două persoane au fost rănite după ce poliția a folosit tunuri de apă. Forțele de ordine au folosit și gaze lacrimogene împotriva manifestanților. În plus, potrivit martorilor oculari, mai multe persoane neidentificate cu măști pe față și înarmate cu bastoane atacă protestatarii.

Potrivit unui centru pentru drepturile omului, citat de Interfax, peste 150 de persoane au fost deja reținute în timpul protestelor din Belarus. Lista deținuților este actualizată constant. Majoritatea deținuților, conform informațiilor activiștilor pentru drepturile omului, se află la Minsk. În plus, ei știu despre reținerea mai multor protestatari din Moghiilev, Grodno, Gomel, Smilovichi și  alte orașe.

Manifestanții au ripostat

Totodată, lângă stația de metrou Pușkinskaia mai mulți protestatari au intrat într-o confruntare cu forțele de securitate. Poliția i-ar fi gazat pe manifestanți, iar aceștia au ripostat. Martorii oculari au declarat pentru Interfax că 10 vehicule de poliție și întăriri OMON sunt trimise în zona ciocnirilor. Reprezentanții poliției din Minsk neagă folosirea gazelor lacrimogene și a grenadelor de avertizare pentru a dispersa protestatarii.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel