Protestele din Serbia continuă. Preşedintele acuză intervenţia forţelor străine
Autor: Florin Răvdan pe 09 iul, 08:41 | Internațional

Sursa: Agerpres

Protestele din Serbia continuă. În timp ce manifestaţii dau vina pe guvernanţi că au ridicat restricţiile prea devreme şi acum toată ţara are de suferit, preşedintele acuză intervenţia unor forţe străine. 

„Protestul a fost foarte bine planificat. O parte din aparatul nostru de securitate nu și-a făcut treaba pentru că ulterior am descoperit implicarea unor alte forțe, nu doar infracționale, ci și din afara țării, mă refer la servicii de informații străine. Dar acestea sunt chestiuni care țin de problemele noastre interne și de care, vă asigur, propriile noastre servicii de informații se vor ocupa mult mai serios decât au făcut-o până ieri”, a declarat Aleksandar Vucic, președintele Serbiei, conform digi24.ro

Vestea că țara va fi plasată, din nou, în carantină după ce spitalele s-au umplut de pacienți cu COVID-19, a stârnit proteste violente în capitala Serbiei. Mii de oameni furioși s-au adunat marți seară, dar și miercuri în jurul Parlamentului. Unii au forțat cordoanele poliției, dar au fost în cele din urmă respinși. Scutierii au folosit gaze lacrimogene.

Te-ar putea interesa și ....
Internațional Vezi toate articolele
Crossuri parteneri