Protocol înmormântare Covid. Voiculescu cere scuze după ce nu a știut pe ce planetă se află: Într-adevăr, așa e...
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Voiculescu
Voiculescu
Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat, joi, că Ordinul de ministru nu prevedea faptul că morții de COVID nu trebuie îmbrăcaţi, astfel că nu era obligatoriu ca persoanele decedate să fie puse, fără haine, în saci. Apoi, pe Facebook, când și-a dat seama de gafa comisă, a cerut scuze.  

”PS Tocmai am avut declarații de presă. Din păcate, în cadrul întâlnirii am preluat o informație greșită și am insistat asupra ei în dialogul cu reporterii, lucru pentru care îmi cer scuze. Într-adevăr, așa cum mai mulți reporteri au semnalat, conform vechiului ordin de ministru, persoanele decedate în urma infecției cu SARS-CoV-2 “se igienizează, dar nu se efectuează asupra lor manopere de cosmetizare și nici nu se îmbracă, înainte de a fi introduse în sac.” Este o reglementare din data de 6 aprilie 2020 pe care nu o voi comenta ci o voi modifica în cursul zilei de astăzi”, a zis Vlad Voiculescu.

Ce prevede Ordinul de ministru

"ART 7. Cadavrele contaminate ca urmare a infecției COVID-19 confirmate prin teste specifice de laborator, care au fost autopsiate, se îmbălsămează cu caracter obligatoriu la sfârșitul autopsiei pentru a preveni transmiterea infecției.

Aceste cadavre se igienizează, dar nu se efectuează asupra lor manopere de cosmetizare și nici nu se îmbracă, înainte de a fi introduse în sac".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel