PSD - PNL, RĂZBOI pe pensii. Fifor somează Guvernul: Nu e o ambiţie!
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Mihai Fifor
Mihai Fifor
"PSD anunță că va depune moțiune de cenzură, dacă Guvernul PNL va încălca legea și nu va majora punctual de pensie cu 40%, de la 1 septembrie", anunţă Mihai Fifor.

"Puterea de cumpărare a pensionarilor s-a prăbușit în pandemie, iar în România avem printer cele mai mici pensii din Europa, de două ori mai mici decât cehii sau polonezii și infime față de statele occidentale. Pandemia nu poate fi invocată ca scuză de Guvernul Orban! Banii pentru pensii erau puși deoparte, potrivit propriilor declarații. Nu pensionarii trebuie să deconteze incapacitatea Guvernului de a veni cu un plan de relansare economică și nici să acopere sumele uriașe ajunse în buzunarele clientelei liberale!

PSD va depune moțiune de cenzură dacă guvernul Orban modifică legea pensiilor și nu majorează punctul de pensie cu 40%, de la 1 Septembrie, așa cum prevede legea în vigoare. Simultan cu depunerea moțiunii de cenzură PSD va veni și cu o echipă și un program de guvernare pentru că este un partid responsabil. Nu este o ambiție politică a PSD, este o necesitate ca legea pensiilor să se aplice așa cum e acum în vigoare.

Legea pensiilor restabilește echitatea socială, va corecta toate inechitățile din sistem, începând de anul viitor, când se va intra pe noua formula de calcul. Va asigura un nivel decent de venituri pensionarilor și raport mai bun între pensia și salariul mediu", a scris Mihai Fifor pe Facebook.

"România, pe penultimul loc în Europa în privința pensiei medii"

"România este pe penultimul loc în Europa în privința pensiei medii – 322 euro, în 2019, chiar și după majorările succesive făcute de PSD. 1.987.720 de pensionari, adică 40% din totalul pensionarilor României, au o pensie mai mică de 1000 de lei, iar orice majorare minoră, așa cum se vehiculează, nu le-ar acoperi costurile suplimentare generate de creșterile de prețuri din ultima perioadă și cele ce vor urma.

Peste 90% din coșul de consum al pensionarilor are trei destinații: alimente, medicamente și plata utilităților. Bunurile de strictă necesitate s-au scumpit și se vor scumpi în continuare, la fel și utilitățile, așa că e nevoie urgentă de o majorare consistent a pensiilor. Cheltuielile cu pensiile reprezintă acum aprox 7% din PIB. După aplicarea legii pensiilor în integralitatea ei, procentul din PIB crește la 11,7 la sută, dar va fi SUB MEDIA EUROPENĂ DE 13%!

Guvernul PNL a promis ca va respecta legea și a anunțat că banii de majorare sunt prinși în buget, inclusiv după rectificarea în contextul pandemiei. Mai mult, Orban a motivat creșterea deficitului pentru că trebuie să majoreze pensiile. Cele 10 miliarde lei cât e necesare pentru majorarea pensiilor reprezintă o câtime din dezmățul pe bani publici făcut de guvernarea PNL acum în pandemie, cu contractile la prețuri umflate. Dacă nu mai fură vor avea bani de pensii!", transmite Mihai Fifor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel